Очаквам втвърдяване на режима на Путин след атентата в Москва с аргумента,

...
Очаквам втвърдяване на режима на Путин след атентата в Москва с аргумента,
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат

Очаквам втвърдяване на режима на Путин след атентата в Москва с аргумента, че страната би трябвало да отбрани жителите си. Това сподели дипломатът и някогашен външен министър Надежда Нейнски.

" Трудно е да се вършат разбори незабавно след една такава покруса. Прави усещане обаче, че страна, намираща се във война и ръководена от специфичните служби, е пропуснала да записва организирането на този терористичен акт. Не става дума за хора, които просто са купили отнякъде оръжие и са отишли да стрелят слепешката ", разясни пред БТВ тя.

Според нея западните посолства са имали информация, че нещо такова се приготвя в Москва и бяха предизвестили своите жители. " Путин очевидно е неглижирал тези предизвестия “, разясни тя.

Надежда Нейнски приказва и за големия абсурд в Русия. От една страна тази страна се ръководи от службите за сигурност, а от друга – жителите не се усещат предпазени, счита тя. И добавя, че е изработен един безразсъден опит от страна на Путин да трансферира отговорността за атентата на Украйна.

" Очаквам репресиите в Русия да се усилят под претекста и с извинението, че страната би трябвало да се погрижи за сигурността на жителите. Очаквам още по-силно сгъстяване на режима. Лошото е, че и самите руснаци в чужбина не чакат да се случи нещо хубаво “, сподели още тя.

Бившият ни външен министър разяснява и защо Ислямска страна стои зад този атентат. " Винаги съм считала, че те могат да нанесат удар срещи Русия поради намесата ѝ в споровете в Близкия изток – в страни като Афганистан и Сирия. Терористите се стремят към гласност и привличане на вниманието на света. Ето за какво са избрали Русия, която сега е във фокуса на интернационалните наблюдаващи поради войната в Украйна “, разясни тя.

Надежда Нейнски разяснява и разширението на НАТО в подтекста точно на войната, която Русия води в Украйна. Според нея Алианса става все по-силен с присъединението на Финландия и Швеция.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР